Πριν γίνω 100 χρονών θέλω να..! Άσκηση γραπτού λόγου για τη Δυσλεξία


Πως θα αναπτύξουμε το γραπτό λόγο του δυσλεξικού παιδιού χωρίς άρνηση και πίεση;


Για άλλη μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι, είτε σαν ειδικοί θεραπευτές που σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα παρέμβασης είτε σαν εκπαιδευτικοί που έχουμε δυσλεξικούς μαθητές, με την αναγκαιότητα να εντάξουμε στο ρεπερτόριο των ασκήσεων μας δραστηριότητες γραπτής έκφρασης. 

Η ιδιαιτερότητα στην εκπαίδευση δυσλεξικών παιδιών για τη σύνθεση του γραπτού λόγου είναι ότι αυτά τα παιδιά έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από κατευθυντήριες γραμμές και ασκήσεις με αυστηρή δομή. Έτσι θα έχουμε σαν αποτέλεσμα προτάσεις, παραγράφους και κείμενα με "στρωτό" γραπτό λόγο!

Μια άσκηση γραπτής έκφρασης σε επίπεδο προτάσεων που μπορεί να εξελιχθεί και σε παράγραφο είναι και η: "Πριν γίνω 100 χρονών θέλω να..."


Κατεβάστε & Εκτυπώστε την άσκηση Γραπτού λόγου εδώ!

Δ
ημιουργείτε ή εκτυπώνετε τη σελίδα γραφής με εικόνες (κόμικ) ηλικιωμένων ανθρώπων που απευθύνονται σε κορίτσια και αγόρια, για να πετύχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ταύτισης.Για τα αγόρια μας...Για τα κορίτσια μας...Έπειτα ζητάτε απο το κάθε παιδί να σκεφτεί και να γράψει σε προτάσεις Τι θα ήθελε να κάνει πριν γίνει 100 χρονών! 


Κατεβάστε & Εκτυπώστε την άσκηση Γραπτού λόγου εδώ!

Μπορείτε να του δώσετε και φράσεις έναρξης αυτών των προτάσεων:

  • Θα μου άρεσε να..
  • Ονειρεύομαι να..
  • Δεν θα μπορούσα να μην..
  • Ένα μεγάλο μου όνειρο είναι..
  • Μια πολύ μεγάλη μου επιθυμία είναι..
  • Θα ήθελα έστω μια φορά να..
  • Οπωσδήποτε θα ήθελα να..
Στο επόμενο βήμα όλα τα παραπάνω πρέπει να συνδεθούν και να αναπτυχθούν σε παράγραφο, που και εδώ η χρωματιστή παράγραφος αποδεικνύεται η πιο ολοκληρωμένη & εύκολη μέθοδος γραφής.


❝Επειδή πολλές φορές θα δείτε το δυσλεξικό παιδί να "κολλάει" και να μην μπορεί να συνεχίσει βοηθήστε το με ερωτήσεις να αναζητήσει όνειρα, δραστηριότητες, πράγματα που έχει δει, ακούσει και του έχουν κάνει εντύπωση!


Ενημερωθείτε για τα Μαθήματα Ειδικής Αντιμετώπισης Δυσλεξίας at home εδώ  

Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!