Το dyslexia ρητό της ημέρας! Το παιχνίδι είναι η μάθηση!

ρητό, δυσλεξία, παιχνίδι, μάθηση


❝Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει αναγνωρίσει το παιχνίδι ως δικαίωμα των παιδιών. Μέσα από το παιχνίδι το παιδί αναπτύσσεται σωματικά και νοητικά. Του δίνεται η ευκαιρία να εφαρμόσει αυτά που έχει μάθει αλλά και να πειραματιστεί, μαθαίνοντας ακόμα περισσότερα. Με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνεται τον κόσμο και επεξεργάζεται τους κανόνες που τον διέπουν.

Το παιδί με Δυσλεξία και Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, το οποίο αντιμετωπίζει ακόμα περισσότερες δυσκολίες στο να απομνημονεύσει κανόνες και να τους μάθει μέσα από γλωσσικές διαδικασίες, έχει ακόμα πιο μεγάλη ανάγκη το παιχνίδι. Μέσα απο το ελεύθερο, αδόμητο παιχνίδι το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες ανακαλύπτει συνεχώς τους κανόνες που δυσκολεύεται να μάθει μέσα από την εγγράμματη παιδεία και αυτό συμβάλλει στη γνωστική του ανάπτυξη.❞




✺ Τρόποι συνεργασίας:

  • Ενημερωθείτε για τα Μαθήματα Ειδικής Αντιμετώπισης Δυσλεξίας at home εδώ 
  • Αν είστε ειδικοί θεραπευτές! Kάνετε κλικ στην εικόνα για να πάρετε πληροφορίες για τις εποπτείες εξ αποστάσεως σε ειδικούς παιδαγωγούς.




  • Αν είστε γονείς! Αν μένετε εκτός Αθήνας κάνετε κλίκ στην εικόνα για να πάρετε πληροφορίες για την παρέμβαση εξ αποστάσεως σε παιδιά με Μαθησιακές δυσκολίες.




Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & instagram


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!