Online εποπτείες για να σχεδιάζετε και να εφαρμόζετε την παρέμβαση σας και εξ αποστάσεως!

 

online, εποπτείες, εξαποστάσεως, δυσλεξία


Καλησπέρα σας.


Πολλοί συνάδελφοι, ειδικοί παιδαγωγοί, ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τη γνώση και την ευελιξία,  λόγω των νέων συνθηκών, της προσαρμογής των μαθημάτων ειδικής αγωγής και παρέμβασης μέσω Skype σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Με αυτόν τον τρόπο, ένας ειδικός παιδαγωγός, είναι σε ετοιμότητα να ανταποκριθεί σε κάθε περίπτωση που προκύπτει η ανάγκη να υποστηρίξει την παρεμβατική του δουλειά χωρίς τη φυσική του παρουσία. 

Προσωπικά, ως ενεργή ειδική παιδαγωγός, τα τελευταία χρόνια έχει χρειαστεί να συνεργαστώ εξ αποστάσεως με οικογένειες παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, που βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας και η πρόσβαση τους σε δομές παρέμβασης είναι δύσκολη. Σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν προγράμματα παρέμβασης online και μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν την παιδαγωγική βοήθεια που χρειάζονταν. 

Μέσα σε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη, ήρθε η ώρα, η γνώση που έχει αποκτηθεί να μοιραστεί και με άλλους ειδικούς παιδαγωγούς.

Ήδη από την αρχή της πανδημίας, την άνοιξη του 2020, μέσα από ατομικές εποπτείες, αρκετοί ειδικοί παιδαγωγοί σε όλη την Ελλάδα έχουν οργανώσει τον τρόπο που θα κάνουν την παρέμβαση τους εξ αποστάσεως!


Αυτό έρχεται σαν συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στις εποπτείες εξ αποστάσεως. Συνεργασίες που έχουν δώσει την ευκαιρία να σχεδιάσουμε από κοινού, ατομικά μαθήματα ειδικής αγωγής για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και κάποια δείγματα της δουλειάς των ειδικών παιδαγωγών μπορείτε να δείτε εδώ. Ακόμα και σε πόλεις του εξωτερικού έχουν οργανωθεί σχετικές εποπτείες για παιδιά δίγλωσσα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μάθησης.

Όλο αυτό το διάστημα θα υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία ώστε να ρυθμίσετε τις εποπτείες σας και να μάθετε πως μπορεί να εφαρμοστεί μια αποτελεσματική εξ αποστάσεως παρέμβαση.

Αν σας ενδιαφέρει να εμπλουτίσετε το παιδαγωγικό σας έργο με αυτόν τον τρόπο, ενημερώστε άμεσα στο amitrakaki@gmail.com και θα λάβετε περισσότερες πληροφορίες.


Με εκτίμηση,

Άσπα Μητρακάκη
Κοινωνική Ανθρωπολόγος-Ειδική Παιδαγωγός
Δυσλεξία & Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!