Εξ αποστάσεως μαθήματα ειδικής αγωγής για παιδιά με Δυσλεξία και Μαθησιακές δυσκολίες!

tablet, εξ αποστάσεως, μαθήματα, δυσλεξία

Η παρέμβαση δε σταματάει, προσαρμόζεται και συνεχίζει!

Εδώ και αρκετά χρόνια, ως Ειδική παιδαγωγός έχει χρειαστεί να οργανώσω, να σχεδιάσω και να εφαρμόσω προγράμματα ειδικής αγωγής σε παιδιά με Δυσλεξία και Μαθησιακές δυσκολίες με τηλεκπαίδευση σε μέρη της Ελλάδας που ήταν δύσκολη η πρόσβαση των μαθητών σε ειδικά κέντρα μαθησιακής στήριξης. 

Ήρθε η ώρα, λόγω των γενικευμένων νέων συνθηκών απόστασης, η παρέμβαση να προσαρμοστεί και να εφαρμοστεί εξ αποστάσεως πλέον, όχι μόνο σε απομακρυσμένα μέρη, αλλά σε όλη την Αττική, Ελλάδα, Κύπρο και σε πόλεις του εξωτερικού.

Ακόμα και σαν επόπτρια το τελευταίο διάστημα σε αρκετές συνεργασίες με συναδέλφους ειδικούς παιδαγωγούς χρειάστηκε να προσαρμόσουμε το μάθημα τους έτσι ώστε να εφαρμοστεί μια αποτελεσματική εξ αποστάσεως παρέμβαση στους μαθητές τους.

Όλη η παρέμβαση ακολουθεί την κανονική ροή των παιδαγωγικών στόχων που χρειάζεται κάθε μαθητής με μαθησιακές δυσκολίες να κατακτήσει. Ο επαγγελματισμός είναι δεδομένος και σε αυτήν τη νέα συνθήκη καθώς τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα όπως ακριβώς και στη συνεδρία με τη φυσική παρουσία του ειδικού παιδαγωγού.

Το μόνο που αλλάζει είναι η απαίτηση για περισσότερη οργάνωση, από μέρους του θεραπευτή, της συνεδρίας που θα έχει με τους μαθητές του!

Επίσης έχει αποδειχτεί ότι η θεραπευτική σχέση συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και στην τηλεκπαίδευση. Η πραγματική επαφή, που χαρακτηρίζεται από ειλικρινές ενδιαφέρον και αφοσίωση στον μαθητή την ώρα της συνεδρίας, δεν περιορίζεται από την οθόνη του υπολογιστή.

Για τις συνεδρίες της εξ αποστάσεως παρέμβασης παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες χρειάζεται μόνο:

  • σύνδεση στο Skype
  • συσκευή της επιλογής σας (laptop, tablet)
  • οδηγίες που θα λάβετε με την έναρξη της παρέμβασης μας


Με όλες τις οικογένειες είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία στο: amitrakaki@gmail.com

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες.

Με εκτίμηση,

Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!