"Η μικρή ατμομηχανή"! Ένα βιβλίο για την θέληση και την προσπάθεια.



"Πιστεύω ότι μπορώ, πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω", είπε η Mικρή Mπλε Aτμομηχανή και γαντζώθηκε στο τρενάκι.

Ένα μικρό αγοράκι με απειλητική ασθένεια (πρωτοπαθής ανοσοανεπάρκεια) ήταν η αφορμή για να γνωρίσω αυτό το βιβλίο. Στις συνεδρίες μας για μαθησιακή υποστήριξη η ανάγνωση αυτού του βιβλίου ήταν δεδομένη αφού κάθε φορά ήταν σαν να την άκουγε για πρώτη φορά. Η ταύτιση με τον ήρωα ήταν καταπληκτική και του έδινε ανακούφιση και κουράγιο.


"Το τρενάκι της χαράς έπαθε μηχανική βλάβη. Ο κλόουν, ο ελέφαντας και τα άλλα παιχνίδια είναι απελπισμένα. Πώς θα ταξιδέψουν πέρα από το βουνό για να πάνε στα αγοράκια και τα κοριτσάκια που βρίσκονται εκεί; Πρέπει να φτάσουν μέχρι το ξημέρωμα.
Όλες οι ατμομηχανές, μικρές και μεγάλες, προσπερνούν το χαλασμένο τρενάκι χωρίς να μπορούν να βοηθήσουν. Ώσπου η πιο μικρούλα ατμομηχανή αποφασίζει να προσπαθήσει. "Πιστεύω ότι μπορώ, πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω", λέει αγκομαχώντας η Μικρή Μπλε Ατμομηχανή και τραβάει τα βαγόνια που είναι γεμάτα με παιχνίδια και λιχουδιές.

Όλοι αγάπησαν τη "Μικρή ατμομηχανή", ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά βιβλία όλων των εποχών. Ο αναγνωρισμένος εικονογράφος Λόρεν Λονγκ ("Ένα μήλο την ημέρα") δημιούργησε μία σύγχρονη εικονογράφηση της κλασικής ιστορίας, ζωντανεύοντάς τη με μοναδικό τρόπο."

πηγή:http://www.captainbook.gr/book/100629/i-mikri-atmomichani

Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολίων/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000747509035

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!