"Βιδώνω το καπάκι"! Tip Ανεξαρτησίας & Λεπτής κινητικότητας με 6 οφέλη!


Η εξάσκηση στην επιδεξιότητα των λεπτών κινήσεων των άνω άκρων καθώς και στον συντονισμό χεριού και ματιού αποτελεί βασικός άξονας παιχνιδιών στη προσχολική ηλικία. Έχει τονιστεί αρκετές φορές ότι η γραφή σαν δεξιότητα έρχεται σαν αποτέλεσμα άλλων βασικών ικανοτήτων οι οποίες είναι οι προϋποθέσεις για αυτή την τόσο σημαντική κατάκτηση.

Μια εξαιρετική άσκηση οπτικοκινητικού συντονισμού, κινητικότητας του καρπού, συγκέντρωσης και λεπτής κινητικότητας εμφανίζεται στο βίντεο και πρόκειται για ένα πάρα πολύ απλό παιχνίδι. Το παιχνίδι "Βιδώνω το καπάκι"! μπορεί να γίνει με απλά υλικά που βρίσκουμε στο σπίτι και απασχολεί το παιδί ιδιαίτερα παιδαγωγικά.

Υλικά: αρκετά βαζάκια με καπάκια (διαφόρων μεγεθών), δυο κουτιά ή μπολ Οδηγίες: Όπως και στο βίντεο αρχικά τοποθετούμε τα καπάκια και τα βάζα μπροστά στο παιδί. Προτρέπουμε να αρχίσει να δοκιμάζει να βιδώνει το σωστό καπάκι στο σωστό βαζάκι. Η όλη διαδικασία χρειάζεται συγκέντρωση και θα είναι επιτυχημένη μετά απο δοκιμές και "λάθη" τα οποία είναι απαραίτητα στοιχεία του παιχνιδιού. Αφού τελειώσει και έχει βιδώσει όλα τα βάζα τότε ξεκινά να ξεβιδώνει και να διαχωρίζει τα καπάκια απο τα βάζα σε διαφορετικά κουτιά.

Τα κύρια οφέλη είναι: 


Tips: 
Η αυτοδιόρθωση του παιδιού είναι πολύ σημαντική! Επεμβαίνετε μόνο αν ξεφύγει κάτι απο την αντίληψη του, υποδεικνύοντας διακριτικά το λάθος του για να το διορθώσει. Η διαδικασία είναι χρήσιμο να ολοκληρωθεί όλη. 

Απευθύνεται: Σε όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας απο 2,5 ετών. Σε παιδιά με ανωριμότητα και ανάγκη για ενίσχυση των δεξιοτήτων που εξασκεί το παιχνίδι πχ. λεπτή κινητικότητα, συγκέντρωση.


Ενημερωθείτε για τα Μαθήματα Ειδικής Αντιμετώπισης Δυσλεξίας at home εδώ.  


Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & twitter


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!