"Γιατί να διπλώσει τα ρούχα του"; Tip ανεξαρτησίας & συγκέντρωσης [video]


Η συμμετοχή των παιδιών απο μικρη ηλικία στις "δουλειές του σπιτιού" δίνει πολύτιμα μαθήματα γνωστικής εξέλιξης. Η βοήθεια στη πρακτική καθημερινή ζωή διαθέτει σημαντικά εργαλεία που ενισχύουν τομείς οι οποίοι χρειάζονται για τη σωστή ανάπτυξη του. Στο σπίτι είναι πολλές οι στιγμές που οι γονείς μπορούν να κάνουν "πάυση" λίγο στο χρόνο και να δώσουν την ευκαιρία στο παιδί να εξασκήσει δεξιότητες που έχει και θα το βοηθήσουν αργότερα να λύσει πιο πολύπλοκα προβλήματα, να γράψει, να συγκεντρώνεται.


Κατεβάστε & Εκτυπώστε το Tip αυτοπεποίθησης για μικρά παιδιά εδώ!
Στο βίντεο παρουσιάζεται ένα αγοράκι 3,5 χρονών να διπλώνει τα ρούχα του και να τα συγκεντρώνει δίπλα του. Τα
βήματα που ακολουθεί είναι: Πρώτον διπλώνουμε το ένα μανίκι, δεύτερον διπλώνουμε το άλλο μανίκι, τρίτον φέρνουμε πάνω το κάτω μέρος της μπλούζας και τέλος το βάζουμε πάνω στη στοίβα που έχουμε δίπλα μας. 

Πρόκειται για μια άσκηση που προσφέρει:
  • Εξάσκηση στη λεπτή κινητικότητα πχ. μικροί μύες άνω άκρων και στην αδρή κινητικότητα του παιδιού πχ. γονάτισμα, ισορροπία.
  • Αναγνώριση σχήματος, μια πολύ σημαντική προμαθηματική έννοια.
  • Ενίσχυση συγκέντρωσης και προσοχής.
  • Ακουλουθία βημάτων και οδηγιών.

Εκτός απο γνωστική εκπαίδευση να τονίσουμε ότι μια τέτοια εξάσκηση προσφέρει την πεποίθηση στο παιδί ότι συμμετέχει σε κάτι σημαντικό! Δείχνοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες του στηρίζουμε την αυτοπεποίθηση του. Αλλά και η ανεξαρτησία και η αυτονομία του ενισχύεται αφού μπορεί να ελέγχει περισσότερο το περιβάλλον του ενώ κερδίζει μια θέση στην οικογένεια ισότιμη νιώθοντας ότι προσφέρει κάτι χρήσιμο.


Κατεβάστε & Εκτυπώστε το Tip αυτοπεποίθησης για μικρά παιδιά εδώ!

Απευθύνεται: Σε όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας απο 3 χρονών και ιδιαίτερα χρήσιμο για παιδιά με ελλείμματα στη λεπτή, αδρή κινητικότητα και συγκέντρωση. Μπορεί να γίνει απο γονείς, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές.

Διαβάστε "Βοηθάω στην προετοιμασία του φαγητού! Καλλιέργεια αυτοπεποίθησης".


Ενημερωθείτε για τα Μαθήματα Ειδικής Αντιμετώπισης Δυσλεξίας at home εδώ  

Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!