Το Dyslexia ρητό της ημέρας!

 


Στην Ειδική αγωγή ικανότητες, όπως να σκέφτεσαι δημιουργικά, να διδάσκεις με φαντασία και να διακρίνεις τις δυνατότητες που έχει ο κάθε μαθητής σου με Μαθησιακές δυσκολίες για εξέλιξη, είναι απαραίτητες σε κάθε Ειδικό παιδαγωγό.

Τι γίνεται όμως όταν όλα αυτά πάλι δεν δίνουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς για τον συγκεκριμένο σου μαθητή; Πώς πρέπει να χειριστείς ως ειδικός παιδαγωγός αυτό το σημείο καμπής ενός προγράμματος παρέμβασης;

Η απάντηση είναι πάντα η επιστροφή στην αρχή. Ποιες δυσκολίες έχει ο μαθητής; Με ποιον τρόπο σκέφτεται; Ποια είναι τα ταλέντα και τα αδύνατα σημεία του; Χρειάζεται να κατανοήσεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε βάθος.

Έτσι θα γίνει και το άλμα στην καινοτομία! Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η στιγμή που ανακαλύπτεις έναν άλλο τρόπο διδασκαλίας. Έναν νέο δρόμο μετάδοσης της γνώσης που μέχρι πριν δεν είχες χρησιμοποιήσει. 


Dyslexia at home's 

Inspirational Quotes & Tips!

 Αν αναζητάτε έναν τρόπο συνεργασίας ενημερωθείτε και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε!


✺ Τρόποι συνεργασίας:

  • Ενημερωθείτε για τα Μαθήματα Ειδικής Αντιμετώπισης Δυσλεξίας at home εδώ 

  • Αν είστε ειδικοί θεραπευτές! 
    • Κλικ στην εικόνα τις για εποπτείες εξ αποστάσεως σε ειδικούς παιδαγωγούς.
  • Αν είστε γονείς! 
    • Κλίκ στην εικόνα για την παρέμβαση εξ αποστάσεως σε παιδιά με Μαθησιακές δυσκολίες.  • Κλικ στην εικόνα για τις εποπτείες εξ αποστάσεως σε γονείς.

Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!