Νέος κύκλος για το Dyslexia at home! Ξέρετε με ποιους τρόπους μπορεί να σας βοηθήσει το blog;

 dyslexia, δυσλεξία, blog, bubble


Το καλοκαίρι ημερολογιακά φτάνει στο τέλος του 
και εμείς εδώ, ξεκινάμε όλοι μαζί!

Για τους παιδαγωγούς ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί πάντα την αρχή μιας νέας δημιουργικής χρονιάς ενώ για τους γονείς και τα παιδιά ξεκινά μια νέα πορεία προς την εξέλιξη, την ανάπτυξη και την κατάκτηση στόχων.

Σε αυτή την πορεία το Dyslexia at home τα τελευταία 12 χρόνια το έχετε αναδείξει ως ένα σημαντικό παιδαγωγικό εργαλείο για κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για την Ειδική αγωγή παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές δυσκολίες. Η καθημερινή ανάγνωση των αναρτήσεων μας από πιστούς και νέους αναγνώστες το πιστοποιεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε πλήθος άρθρων και δημοσιεύσεων, με ειδικές ασκήσεις και εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών με Δυσλεξία και άλλου τύπου ΕΜΔ, διεπιστημονικές συνεργασίες μέσα από εποπτείες Ειδικών παιδαγωγών καθώς και εποπτείες γονέων.

Τα άρθρα ανανεώνονται συνεχώς και αυτή η συγγραφική δουλειά έχει σαν κύριους αποδέκτες: τους ειδικούς θεραπευτές και παιδαγωγούς που θέλουν να εμπλουτίζουν με νέο υλικό τα πρόγραμματα παρέμβασης τους, τους γονείς για να κάνουν πιο αποτελεσματική τη μελέτη στο σπίτι και δασκάλους και καθηγητές που επιθυμούν να πετύχουν πιο ενεργή συμμετοχή του μαθητή με ΕΜΔ  στην εκπαιδευτική διαδικασία της σχολικής τάξης.


✺ Οι τρόποι για να εμπλουτίσετε το παιδαγωγικό σας υλικό
ειδικής αγωγής

  • Άρθρα-ασκήσεις-μέθοδοι! Πρόκειται για το κεντρικό άρθρο του blog όπου κάθε εβδομάδα παρουσιάζεται αναλυτικά μια άσκηση ή μέθοδος. Κάθε χρόνο αυξάνεται όλο και περισσότερο η ευθύνη για να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε με ακόμα πιο σαφή και επιστημονικό τρόπο ασκήσεις και μεθόδους που σκοπό έχουν να μετατρέπουν τη θεωρία σε πράξη. Αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και videos που μας βοηθούν να μεταφέρουμε το μήνυμα της κάθε άσκησης με ξεκάθαρο τρόπο. 

Έτσι κάθε ειδικός θεραπευτής, παιδαγωγός και γονέας μέσα από αναλυτικές οδηγίες -βήμα προς βήμα- έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τον παιδαγωγικό στόχο που θέτουμε και τη δεξιότητα που κάθε φορά ενισχύουμε.

Όλες οι ασκήσεις έχουν ήδη εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια των ειδικών μαθημάτων παρέμβασης σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.


Ίσως να θέλετε να δείτε κάποια παραδείγματα:





  • Ασκήσεις Δυσλεξίας με μια ματιά! Εδώ μπορείτε να βρείτε ασκήσεις, που παρουσιάζονται με έναν πιο γρήγορο τρόπο μέσα από φωτογραφίες και σύντομες οδηγίες. Και εδώ το σύνολο των ασκήσεων έχει εφαρμοστεί σε προγράμματα παρέμβασης παιδιών με ΕΜΔ.
  • Δείξε μου πως το έκανες! Σε αυτή την κατηγορία ασκήσεων, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό μας πηγαίνει εκεί που ειδικοί παιδαγωγοί και γονείς, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, την Κύπρο και το εξωτερικό παρουσιάζουν πως οι ίδιοι εφάρμοσαν τις ασκήσεις που σχεδιάσαμε στις συνεδρίες online συμβουλευτικής - εποπτείας.

Μια ματιά στην εξαιρετική δουλειά Ειδικών παιδαγωγών και Γονέων:

Διάκριση τσ - στ
με γλωσσοπίεστρα!



Συλλαβική επίγνωση & Ανάγνωση
με φύλλα αφρού!



  • Βιβλιοθήκη δωρεάν υλικού Δυσλεξίας! Όλο το εκτυπώσιμο υλικό που έχει δημοσιευτεί στο blog και προσφέρεται για ελεύθερη χρήση. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα ανεβαίνει συχνά ελεύθερο εκτυπώσιμο υλικό.


✺Οι τρόποι για να συνεργαστούμε

Online:

  • Εποπτεία Ειδικών Παιδαγωγών!  Η εποπτεία - συμβουλευτική γίνεται μέσα από εξατομικευμένες Online συνεδρίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και στις οποίες ο ειδικός παιδαγωγός έχει την ευκαιρία να βελτιώσει σημαντικά το πρόγραμμα παρέμβασης των μαθητών του.  
Περιλαμβάνει αξιολόγηση των δυνατοτήτων και δυσκολιών τους, σύνθεση του μαθησιακού προφίλ του κάθε μαθητή και σχεδιασμό και εφαρμογή ενός πλήρους προγράμματος παρέμβασης με πλούσιο ασκησιακό υλικό που στοχεύει στην ενίσχυση της κάθε δεξιότητας. Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς σε όλη την Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Εποπτεία γονεών! Η εποπτεία για τον κάθε γονέα γίνεται μέσα από εξατομικευμένες Online συνεδρίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και στις οποίες ο γονέας έχει την ευκαιρία να λάβει συγκεκριμένη καθοδήγηση σχετικά με τη μαθησιακή στήριξη και ενίσχυση του παιδιού του με Μαθησιακές δυσκολίες στο σπίτι. Απευθύνεται σε γονείς σε όλη την Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Μαθήματα ειδικής αγωγής Δυσλεξίας! Πρόκειται για Online εξειδικευμένα προγράμματα αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών/Δυσλεξίας και σχολικής υποεπίδοσης που γίνονται με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Έτσι, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα ειδικής αγωγής σε συνθήκες εξ αποστάσεως παρέμβασης διατηρώντας όλους τους παιδαγωγικούς στόχους όπως και σε ένα πρόγραμμα παρέμβασης με φυσική παρουσία.

Με φυσική παρουσία:

  • Μαθήματα ειδικής αγωγής Δυσλεξίας! Πρόκειται για εξειδικευμένα προγράμματα αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών/Δυσλεξίας και σχολικής υποεπίδοσης, που γίνονται στο φυσικό χώρο του μαθητή.


✺ Δωρεάν εποπτείες:

Κάθε χρόνο γίνονται ημερίδες στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να έχετε μια δωρεάν ατομική εξ αποστάσεως (Skype) εποπτεία. 
Για κάθε τέτοια ημερίδα υπάρχει σχετική ανακοίνωση μερικές ημέρες πριν. Η ανακοίνωση δημοσιεύεται σε blog, social media και newsletter. Οι εποπτείες οργανώνονται μέσα σε ένα ημερήσιο πρόγραμμα ατομικών συνεδριών.  

Αυτή ήταν μια μικρή ανασκόπηση των τρόπων που το blog μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όλους εσάς που αναζητάτε μια ποιοτική εφαρμογή της ειδικής αγωγής αλλά και σε όσους επιθυμούν έναν τόπο επιστημονικής υποστήριξης μέσα από σχέσεις εποπτικής συνεργασίας.

Για να επικοινωνήσουμε μπορείτε:

  • να στείλετε email στο amitrakaki@gmail.com 
  • να επισκεφθείτε τα fbinstagrampinterest


Καλή μας σχολική χρονιά!


Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & instagram


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!