"Τι βλέπω έξω απο το σπίτι μου". Παιχνίδι χωροταξικής ενσυναίσθησης.


Η βόλτα με το παιδί είτε έιναι για διασκέδαση είτε είναι για εξωτερικές δουλειές που πρέπει να κάνετε είτε είναι για τις εξωσχολικές δραστηριότητες του παιδιού και ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο κατα τη διάρκεια της διαδρομής μπορεί να αποτελέσει μια πολύ ωραία ευκαιρία για το παιχνίδι "τι βλέπω έξω απο το σπίτι μου"! Με αυτό το παιχνίδι το παιδί εξασκείται στην χωροταξική ενσυναίσθηση και στο προσανατολισμό.
Δραστηριότητα: σε οποιαδήποτε ευκαιρία εκτός σπιτιού κάνετε ερωτήσεις "Πάνω σε τι περπατάμε; "Τι υπάρχει πάνω απο το κεφάλι μας;" "Τι βλέπουμε μπροστά μας, πίσω μας, πλάι μας, διαγώνια;" "Τι βρίσκεται αριστερά, δεξία;" κτλ. Είναι ερωτήσεις που αναφέρονται στο προσανατολισμό στο χώρο και μπορούμε να τις εμπλουτίσουμε όσο θέλουμε. Επίσης δεν χρειάζεται να διαρκεί πολύ και λίγα λεπτά κάθε φορά που θα το δοκιμάσουμε είναι πολύ χρήσιμα για να γίνει συνείδηση στο παιδί!!
Λεξιλόγιο: Όλες οι λέξεις θέσης κατεύθυνσης: πίσω, μπροστά, απο πάνω, απο κάτω, απέναντι, δεξιά, αριστερά κτλ.
Απευθύνεται: Απο παιδιά 3 χρονών ενώ προσφέρει πολλά και σε παιδιά Δημοτικού που ξεκινούν μαθηματικά και αποτελεί και συχνή οδηγία σε γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα/δυσλεξία και χρειάζονται ενίσχυση στις χωρικές σχέσεις.
Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολίων/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000747509035

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!