Νέα αρχή! Οι 7 +1 τρόποι που το blog μπορεί να σας βοηθήσει!

αρχή, σχολική, χρονιά, δυσλεξία


Ο καιρός κύλησε και ήρθε πάλι η στιγμή που συναντιόμαστε για να ξεκινήσουμε μαζί άλλη μια νέα σχολική χρονιά!

Το blog, που τόσα χρόνια έχει γίνει ο λόγος για να επικοινωνούμε και αυτή τη χρονιά θέλει να είναι τόπος συνάντησης, γνώσης και έμπνευσης για δημιουργία μέσα στον κόσμο της Ειδικής αγωγής. Η προσπάθεια έχει πάντα έναν στόχο. Να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που κρύβει η σχολική ζωή για τα παιδιά με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Εδώ θα τα λέμε συχνά. Οι περισσότεροι γνωρίζετε, αλλά και όσοι είστε νέοι αναγνώστες θα διαπιστώσετε, πως στη διάρκεια κάθε χρονιάς δημοσιεύονται πλήθος νέων ασκήσεων και μεθόδων που βοηθούν το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες να κατανοήσει και να κατακτήσει γνώσεις και στρατηγικές μάθησης που είναι συμβατές με τον δικό του τρόπο σκέψης, επεξεργασίας και έκφρασης. 

Είτε είστε γονείς παιδιών με δυσκολίες μάθησης που ενδιαφέρεστε να κάνετε την καθημερινή τους μελέτη πιο λειτουργική, είτε ειδικοί θεραπευτές και παιδαγωγοί της ειδικής αγωγής που αναζητάτε να εμπλουτίσετε το ασκησιακό σας υλικό αλλά και δάσκαλοι που επιθυμείτε να αναβαθμίσετε την εκπαίδευση στη σχολική τάξη συμπεριλαμβάνοντας και τους μαθητές σας με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες χαίρομαι ιδιαίτερα κάθε φορά που επικοινωνείτε και μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας από τις εφαρμογές των ασκήσεων! Οι φωτογραφίες σας και τα μηνύματα σας κάθε σχολικό έτος είναι πάντα ενθαρρυντικά και επιβεβαιώνουν τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για ποιοτική διδασκαλία των μαθητών με ΕΜΔ.  

Οι λόγοι για να επικοινωνούμε είναι πολλοί και υπάρχουν ακόμα πιο πολλοί για να προκύψουν νέες διεπιστημονικές συνεργασίες όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

✺ Οι 4 τρόποι που το Dyslexia at home συμβάλλει στο να εμπλουτίσετε το πρόγραμμα ειδικής παρέμβασης:

  • Ασκήσεις και μέθοδοι για τις Ειδικές Μαθησιακές δυσκολίες! Άρθρα που παρουσιάζουν με φωτογραφίες και αναλυτικές οδηγίες -βήμα προς βήμα- ασκήσεις για παιδιά με δυσλεξία και ΕΜΔ. Αναφέρονται στις δεξιότητες που ενισχύουν και στον τρόπο που η κάθε άσκηση συμβάλλει στη δομή και στον ποιοτικό σχεδιασμό ενός προγράμματος παρέμβασης. Όλες οι ασκήσεις έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια των ειδικών μαθημάτων παρέμβασης σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.



  • Ασκήσεις Δυσλεξίας με μια ματιά!  Εδώ μπορείτε να βρείτε ασκήσεις, που παρουσιάζονται με γρήγορο τρόπο μέσα από φωτογραφίες και σύντομες οδηγίες. Και εδώ το σύνολο των ασκήσεων έχουν εφαρμοστεί σε προγράμματα παρέμβασης παιδιών με ΕΜΔ.


  • Δείξε μου πως το έκανες! Σε αυτή την κατηγορία ασκήσεων, μέσα από ένα δημιουργικό και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οι ειδικοί παιδαγωγοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας, την Κύπρο και το εξωτερικό παρουσιάζουν τον τρόπο εφαρμογής των ασκήσεων που σχεδιάσαμε για τα δικά τους προγράμματα παρέμβασης στα πλαίσια της σχέσης συμβουλευτικής - εποπτείας που έχουμε αναπτύξει.



Παράδειγμα εφαρμογής-εποπτείας:







✺ Οι 3 τρόποι συνεργασίας:

Online:

  • Online Εποπτεία - Συμβουλευτική Ειδικών Παιδαγωγών σε Αθήνα, Επαρχία & Εξωτερικό!  Η εποπτεία - συμβουλευτική γίνεται μέσα από εξατομικευμένες online συνεδρίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και στις οποίες ο ειδικός παιδαγωγός έχει την ευκαιρία να βελτιώσει σημαντικά το πρόγραμμα παρέμβασης των μαθητών του. Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς σε όλη την Ελλάδα και εξωτερικό.

  • Online (εξ αποστάσεως) μαθήματα ειδικής αγωγής Δυσλεξίας! Πρόκειται για online εξειδικευμένα προγράμματα αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών/Δυσλεξίας και σχολικής υποεπίδοσης που γίνονται με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Έτσι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα ειδικής αγωγής σε συνθήκες εξ αποστάσεως παρέμβασης διατηρώντας όλους τους παιδαγωγικούς στόχους.



Με φυσική παρουσία:

  • Μαθήματα ειδικής αγωγής Δυσλεξίας! Πρόκειται για εξειδικευμένα προγράμματα αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών/Δυσλεξίας και σχολικής υποεπίδοσης για μαθητές με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

✺ Δωρεάν εποπτείες:

Κάθε χρόνο γίνονται ημερίδες στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να έχετε μια δωρεάν ατομική εξ αποστάσεως (Skype) εποπτεία. Για κάθε τέτοια ημερίδα, που γίνεται τρεις φορές τον χρόνο, υπάρχει ανακοίνωση μερικές μέρες πριν. Η ανακοίνωση γίνεται στο blog, στα social media και μέσα από το newsletter. Οι εποπτείες οργανώνονται μέσα σε ένα ημερήσιο πρόγραμμα ατομικών συνεδριών.  




Αυτή ήταν μια σύντομη παρουσίαση για το πως μπορεί το συγκεκριμένο blog να γίνει ένα χρήσιμο παιδαγωγικό "εργαλείο" για όλους όσοι αναζητούν διαρκώς νέους δρόμους στην Ειδική Αγωγή!


Για να επικοινωνήσουμε μπορείτε:
  • να στείλετε email στο amitrakaki@gmail.com 
  •  και να επισκεφθείτε τα fb, instagram, pinterest


Καλή αρχή!


Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & instagram


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!