Το dyslexia ρητό της ημέρας! Το ταμπού της ορθογραφίας!

δυσλεξία, ρητό, ορθογραφία, ταμπού

 ❝

Τα παιδιά με Μαθησιακές δυσκολίες και Δυσλεξία πολύ συχνά κάνουν την επιλογή να σταματούν να γράφουν αυθόρμητα γιατί παραμονεύει πάντα η κριτική της σωστής Ορθογραφίας. Αυτό έχει σαν τραγική συνέπεια να αρνούνται να παράγουν αυθόρμητο λόγο και ιδέες και απόψεις να μην εκφράζονται γραπτά εξαιτίας του φόβου των ορθογραφικών λαθών. 

Για αυτό οι Ειδικοί παιδαγωγοί, ταυτόχρονα με τη βελτίωση της ορθογραφίας των μαθητών τους, θα πρέπει να δυναμώνουν θετικά το αυτοσυναίσθημα τους και να επιτρέπουν την αυθόρμητη ορθογραφία. Τα λάθη θα διορθώνονται και ασκήσεις θα γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να έχουμε ως προτεραιότητα την τόνωση της δημιουργικότητας και της ανάγκης για γραπτή έκφραση έστω και με ορθογραφικά λάθη!

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η γραφή είναι μια πράξη διάθεσης. Αν θέλουμε δυνατούς μαθητές στον γραπτό λόγο, πρέπει να προσφέρουμε ένα περιβάλλον που επιτρέπει τα λάθη.



✺ Τρόποι συνεργασίας:

  • Ενημερωθείτε για τα Μαθήματα Ειδικής Αντιμετώπισης Δυσλεξίας at home εδώ 
  • Αν είστε ειδικοί θεραπευτές! Kάνετε κλικ στην εικόνα για να πάρετε πληροφορίες για τις εποπτείες εξ αποστάσεως σε ειδικούς παιδαγωγούς.




  • Αν είστε γονείς! Αν μένετε εκτός Αθήνας κάνετε κλίκ στην εικόνα για να πάρετε πληροφορίες για την παρέμβαση εξ αποστάσεως σε παιδιά με Μαθησιακές δυσκολίες.


Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!