Καλώς ήρθατε! Νέος κύκλος ONLINE μαθημάτων και εποπτειών 2024 - 2025!

"- Δάσκαλε, δείξε μου τον δρόμο.

- Είναι στα πόδια σου."

~ Ανώνυμος

Άλλος ένας Σεπτέμβρης. Άλλο ένα ξεκίνημα. Σε λίγες μέρες ξεκινάμε παιδαγωγοί, μαθητές και γονείς το νέο ταξίδι που κρύβει η παιδαγωγική χρονιά που έρχεται. 

Για το Dyslexia at home και για εμένα προσωπικά το ταξίδι αυτό κρύβει πάντα πολλές προκλήσεις. Σχεδιασμός και εφαρμογή των προγραμμάτων παρέμβασης των παιδιών με Μαθησιακές δυσκολίες, εποπτείες ειδικών παιδαγωγών και γονέων, αρθρογραφία, δημιουργία πρωτότυπου υλικού ειδικής αγωγής και συνεχές διάβασμα και ανανέωση της επιστημονικής γνώσης.

Σε αυτό το πρώτο άρθρο για τη νέα σχολική χρονιά θα αναφέρουμε τους τρόπους που το Dyslexia at home μπορεί να βοηθήσει κάθε έναν από εσάς.

Τα τελευταία 14 χρόνια το Dyslexia at home το έχετε αναδείξει σε ένα σημαντικό παιδαγωγικό εργαλείο. Η καθημερινή ανάγνωση των αναρτήσεων μας από πιστούς και νέους αναγνώστες το πιστοποιεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε:

  • πλήθος άρθρων και δημοσιεύσεων, με ειδικές ασκήσεις και εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών με Δυσλεξία και άλλου τύπου ΜΔ
  • παραδείγματα ασκήσεων που εφαρμόζονται στις εξ αποστάσεως παρεμβάσεις μας
  • διεπιστημονικές συνεργασίες μέσα από εποπτείες Ειδικών παιδαγωγών 
  • και εποπτείες γονέων.

Τα άρθρα ανανεώνονται συνεχώς και αυτή η συγγραφική δουλειά έχει σαν κύριους αποδέκτες: τους ειδικούς θεραπευτές και παιδαγωγούς που θέλουν να εμπλουτίζουν με νέο υλικό τα πρόγραμματα παρέμβασης τους, τους γονείς για να κάνουν πιο αποτελεσματική τη μελέτη στο σπίτι και δασκάλους και καθηγητές που επιθυμούν να πετύχουν πιο ενεργή συμμετοχή του μαθητή με ΕΜΔ  στην εκπαιδευτική διαδικασία της σχολικής τάξης.

Είμαι ειδικός παιδαγωγός, γονέας παιδιού με ΜΔ, δάσκαλος που θέλω να εντάξω ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία τον μαθητή μου με ΜΔ.

Μπορεί το Dyslexia at home να με βοηθήσει;

Το Dyslexia at home μπορεί να σας βοηθήσει:

  • Να εμπλουτίσετε το παιδαγωγικό σας έργο και υλικό. Κάθε εβδομάδα παρουσιάζεται αναλυτικά μια άσκηση ή μέθοδος. Αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και videos που μας βοηθούν να μεταφέρουμε το μήνυμα της κάθε άσκησης με ξεκάθαρο τρόπο.
Μέσα από αναλυτικές οδηγίες -βήμα προς βήμα- έχετε τη δυνατότητα να αναγνωρίσετε τον παιδαγωγικό στόχο που θέτουμε και τη δεξιότητα που κάθε φορά ενισχύουμε. 

Όλες οι ασκήσεις έχουν ήδη εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια των ειδικών μαθημάτων παρέμβασης σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Εποπτεία Ειδικών Παιδαγωγών. Η εποπτεία - συμβουλευτική γίνεται μέσα από εξατομικευμένες Online συνεδρίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και στις οποίες ο ειδικός παιδαγωγός έχει την ευκαιρία να βελτιώσει σημαντικά το πρόγραμμα παρέμβασης των μαθητών του. 
→ Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις Εποπτείες Ειδικών Παιδαγωγών εδώ.
Περιλαμβάνει τη σύνθεση του μαθησιακού προφίλ του κάθε μαθητή και τον σχεδιασμό και εφαρμογή ενός πλήρους προγράμματος παρέμβασης με πλούσιο ασκησιακό υλικό που στοχεύει στην ενίσχυση της κάθε δεξιότητας. Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς σε όλη την Ελλάδα και εξωτερικό. 
  • Μαθήματα ειδικής αγωγής Δυσλεξίας εξ αποστάσεως. Πρόκειται για Online εξειδικευμένα προγράμματα αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών/Δυσλεξίας που γίνονται με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. 
→ Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα μαθήματα ειδικής αγωγής του Dyslexia at home εδώ.

  •  Εποπτεία γονέων. Η εποπτεία για τον κάθε γονέα γίνεται μέσα από εξατομικευμένες Online συνεδρίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς
→ Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις Εποπτείες Γονέων εδώ.
  •   Τα εκτυπώσιμα του Dyslexia at home.  Όλο το εκτυπώσιμο υλικό που έχει δημοσιευτεί στο blog και προσφέρεται για ελεύθερη χρήση. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα ανεβαίνει συχνά ελεύθερο εκτυπώσιμο υλικό.

→ Μπορείτε να βρείτε τα εκτυπώσιμα του Dyslexia at home εδώ.


    Για να επικοινωνήσουμε μπορείτε:

    • να στείλετε email στο amitrakaki@gmail.com 
    • να επισκεφθείτε τα fbinstagrampinterest


    Καλή μας σχολική χρονιά!

    Άσπα Μητρακάκη
    Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
    ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
    email: amitrakaki@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!