Ελληνική Κλίμακα Αξιολόγησης ΔΕΠ/Υ.



Απο την προσωπική επαφή με εκπαιδευτικούς και γονείς έχει προκύψει πολλές φορές η ερώτηση αν υπάρχει κάποιο ενδεικτικό ερωτηματολόγιο να συμπληρώσουν για να διακρίνουν την πιθανότητα ύπαρξης του συνδρόμου της ΔΕΠ/Υ στους μαθητές ή στα παιδιά τους αντίστοιχα.

"Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ) αποτελεί μια απο τις πιο διαδεδομένες διαταραχές συμπεριφοράς της παιδικής ηλικίας. Οι ειδικοί του χώρου της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό την πρόκληση της αξιολόγησης παιδιών και εφήβων που είναι πιθανό να εμφανίζουν ΔΕΠ/Υ."

Έτσι ξεκινά ο πρόλογος του βιβλίου "Ελληνική Κλίμακα Αξιολόγησης της ΔΕΠ/Υ-IV" και πρόκειται για τη σταθμισμένη στα ελληνικά δεδομένα κλίμακα αξιολόγησης της ΔΕΠ/Υ. Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει τη στάθμιση των δυο μορφών της κλίμακας για γονείς και εκπαιδευτικούς, που σκοπό έχουν τη διάγνωση, αξιολόγηση και πρόγνωση χαρακτηριστικών του Συνδρόμου Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα. Διατίθεται απο τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.


Ενδεικτικά τα περιεχόμενα του βιβλίου




 Ερωτηματολόγιο για εκπαιδευτικούς




 Ερωτηματολόγιο για γονείς



Απευθύνεται: Σε όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση με ένα σταθμισμένο επιστημονικό εργαλείο. Θα βοηθήσει να καταλήξουν αν κρίνεται αναγκαίο να αποτανθούν για πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση.

Διαβάστε σχετικά:
"Με κουράζει τόσο πολύ"! Διάσπαση προσοχής και 15 οδηγίες για δασκάλους. 
και 
Διάσπαση προσοχής & Μαθησιακές δυσκολίες. Παραδείγματα γραπτών.


Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & twitter



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!