Το λιοντάρι και ο αρκούδος μιλούν για τη φιλία και την αφοσίωση.


Δυο βιβλία που διαβάζουμε στο Πρόγραμμα Προσχολικής & Πρωτοσχολικής ενίσχυσης at home. Το ένα μιλά για την ξεχωριστή θέση που έχει στη ζωή μας η φιλία και το άλλο για το πως ένας πατέρας θα ψάξει παντού και θα υπερβεί τον εαυτό του για να βρει και πάλι το γιο του.



Πως να κρύψεις ένα Λιοντάρι.



Πού μπορεί ένα μικρό κοριτσάκι να κρύψει ένα τεράστιο λιοντάρι; Δεν είναι εύκολο, αλλά η Έλλη πρέπει να βάλει τα δυνατά της. Γιατί η μαμά και ο μπαμπάς δεν τα πάνε πολύ καλά με τα λιοντάρια μέσα στο σπίτι. 
Θα μπορέσει η Έλλη να κρύψει το λιοντάρι της για πάντα;


Μια μικρή ιστορία για το πως φροντίζουμε τις ξεχωριστές φιλίες μας. Η οποία ξεκινάει κάπως έτσι...... 

"Μια ζεστή μέρα, ένα λιοντάρι πήγε βόλτα στα μαγαζιά για να αγοράσει ένα καπέλο."

Εκδόσεις: Ίκαρος
Κείμενο, εικονογράφηση: Helen Stephens
Για παιδιά από 3 ετών.



Ένα νανούρισμα για αρκούδες.


Ένα παραμύθι για το μπαμπά αρκούδο που θα αφήσει τη ζεστή φωλιά του και θα βρεθεί μέχρι και πάνω στη σκηνή της Όπερας του Παρισιού για να βρει το γιο του.

Όλα ξεκινούν κάπως έτσι......


"Έρχεται ο χειμώνας, ο καιρός κρυώνει και η φωλιά είναι ήσυχη. Ο Μπαμπάς αρκούδος ήδη ροχαλίζει, πέφτει σε χειμερία νάρκη. Ξαφνικά, μια αργοπορημένη μέλισσα περνάει ολοταχώς έξω απ' τη φωλιά αφήνοντας έναν ζωηρό βόμβο: βζζζζ. Όπου υπάρχει μέλισσα, υπάρχει και μέλι, ο Μικρός αρκούδος το ξέρει καλά αυτό και, χοπ χοπ, αποφασίζει να την ακολουθήσει."


Ο συγγραφέας και εικονογράφος Μπενζαμέν Σο μένει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου στο βουνό και δημιούργησε αυτή την ιστορία που είναι γεμάτη με σκηνές απο το δάσος και το βουνό αλλά φτάνει μέχρι και στην Όπερα του Παρισιού. Στην Ελλάδα διατίθεται απο τις εκδόσεις Κόκκινο.




Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολίων/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & twitter



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!