Δείξε μου πως το έκανες! Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ανάγνωσης!


Μια ευρηματική άσκηση ανάγνωσης εφαρμόζεται από εσάς!


Στην άσκηση Πέτα το Ζάρι! είχαμε δείξει πως μπορούμε να μετατρέψουμε μια άσκηση ανάγνωσης σε επιτραπέζιο παιχνίδι με συμπαίκτες και ένα ζάρι!

Εδώ η άσκηση εφαρμόστηκε στο σχολείο για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες ανάγνωσης σε παιδιά Δημοτικού. Συμπαίκτες ήταν το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες και η δασκάλα. Κάθε φορά που έριχναν το ζάρι, ο κάθε παίκτης έπρεπε να μετακινηθεί και να διαβάσει τη λέξη στην οποία θα σταματούσε το πιόνι του.




Δείτε εδώ όλες τις οδηγίες της άσκησης και εκτυπώστε την για να παίξετε άμεσα!

Η δασκάλα επέλεξε τις λέξεις και συλλαβές που ήθελε να διαβάσει ο μαθητής της.



Ο μαθητής και η δασκάλα έριχναν το ζάρι και ο μαθητής κάθε φορά διάβαζε τη συγκεκριμένη λέξη ή συλλαβή. Με αυτόν τον τρόπο εμπλέκουμε ένα παιδί με δυσκολίες ανάγνωσης σε αναγνωστική εξάσκηση!





Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χάρτινο ζάρι με αριθμούς, όπως μας δείχνει εδώ η ειδική παιδαγωγός η οποία εφάρμοσε το αναγνωστικό αυτό παιχνίδι με τον μαθητή που στήριζε ως συνοδός παράλληλα στη σχολική τάξη.




Παραλλαγή του παιχνιδιού:

Εδώ η ειδική παιδαγωγός έκανε μια παραλλαγή του παιχνιδιού με παιδαγωγικό στόχο τη φωνολογική διάκριση των /π/ και /τ/. Με ένα χρωματιστό ζάρι και βάζοντας σε χρωματιστούς κύκλους συλλαβές και δισύλλαβες λέξεις έκαναν επανάληψη των φωνημάτων.



Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις παιδαγωγούς για την ανταπόκριση τους στο ανοιχτό κάλεσμα του blog να μοιραστείτε και εσείς τον τρόπο εργασίας σας με τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.


❝Πάντα περιμένω με χαρά, φωτογραφικό υλικό από τις εφαρμογές σας στο amitrakaki@gmail.com, fb και instagram



Ενημερωθείτε για:


  • Μαθήματα Ειδικής Αντιμετώπισης Δυσλεξίας at home εδώ .
  • Εποπτεία Ειδικών Παιδαγωγών εδώ


Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!