Κύκλος εποπτειών για να σχεδιάζετε και να εφαρμόζετε την παρέμβαση σας εξ αποστάσεως!

παρέμβαση,εξ, αποστάσεως, δυσλεξία, κορονοϊός



Καλησπέρα σας.

Το τελευταίο διάστημα δέχομαι πλήθος μηνυμάτων από πολλούς συνάδελφους που ενδιαφέρονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και θέλουν να πάρουν πληροφορίες για το πως μπορούν να κάνουν τα μαθήματα ειδικής αγωγής και παρέμβασης μέσω Skype σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Είναι μια τακτική που προσωπικά ήδη χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας και η πρόσβαση τους σε δομές παρέμβασης είναι δύσκολη. Τώρα ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί όλη αυτή η γνώση και στην ιδιαίτερη αυτή πραγματικότητα. Με αρκετούς ειδικούς παιδαγωγούς έχουμε ήδη οργανώσει τον τρόπο που θα κάνουν την παρέμβαση τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου και τα πρώτα αποτελέσματα είναι αρκετά θετικά!
Προσωπικά θα πρότεινα σε όλους τους ειδικούς θεραπευτές, καθώς ο χρόνος παραμονής σε αυτό το καθεστώς φαίνεται ότι θα είναι σχετικά μακρύς, να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε την παρέμβαση σας με αυτόν τον τρόπο.

Μέσα από αυτόν τον νέο κύκλο εποπτειών αναπτύσουμε και εμπλουτίζουμε ακόμα περισσότερο, την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε εδώ και αρκετά χρόνια στις εποπτείες εξ αποστάσεως . Συνεργασίες που μετρούν αρκετά χρόνια και έχουν δώσει την ευκαιρία να σχεδιάσουμε προγράμματα παρέμβασης για πολλούς μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο. Ακόμα και σε πόλεις του εξωτερικού έχουν οργανωθεί σχετικές εποπτείες για παιδιά δίγλωσσα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μάθησης.

Έτσι μάθαμε τα Ποσοτικά επιρρήματα μέσα από την εποπτεία εξ αποστάσεως σε έναν μαθητή με μαθησιακές δυσκολίες.

Ενημερωτικές συνεδρίες για το πως μπορείτε να προσαρμόσετε την παρέμβαση σας στις νέες συνθήκες γίνονται συνεχώς και διαρκώς προγραμματίζονται νέες. Όλο αυτό το διάστημα υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία ώστε να ρυθμίσετε τις εποπτείες σας και να μάθετε πως μπορεί να εφαρμοστεί μια αποτελεσματική παρέμβαση χωρίς τη φυσική παρουσία του ειδικού παιδαγωγού.


Επιγραμματικά κάποια από τα σημεία συζήτησης για την εξ αποστάσεως παρέμβαση:

  • Εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.
  • Χρήσιμο λογισμικό υλικό.
  • Οργάνωση των συνεδριών και τι σημαίνει αυτό.
  • Οργάνωση χώρου του παιδιού.
  • Δεξιότητες που μπορούν να ενισχυθούν λόγω της συνθήκης.
  • Συγκέντρωση/προσοχή.
  • Άμεση διόρθωση αυτών που κάνει ο μαθητής μου κατά την ώρα της συνεδρίας (real time).
  • "Μπορεί να εφαρμοστεί ο κιναισθητικός τρόπος παρέμβασης;"
  • Ρόλος γονιών.

Αν σας ενδιαφέρει να εμπλουτίσετε το παιδαγωγικό σας έργο με αυτόν τον τρόπο, ενημερώστε άμεσα στο amitrakaki@gmail.com και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε για να ρυθμίσουμε το πρόγραμμα των εποπτειών σας. Το σίγουρο είναι ότι όσο πιο νωρίς το οργανώσετε τόσο πιο εύκολα θα λειτουργήσει!

Εδώ θα δείτε εφαρμογές των ειδικών παιδαγωγών σε εξ αποστάσεως εποπτεία σε όλη την Ελλάδα.


Εύχομαι υγεία και αισιοδοξία σε όλους.


Με εκτίμηση,

Άσπα Μητρακάκη
Κοινωνική Ανθρωπολόγος-Ειδική Παιδαγωγός
Δυσλεξία & Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες

1 σχόλιο:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!