Ας ρίξουμε μέσα! Δυο ασκήσεις Λεπτής κινητικότητας


Οι ασκήσεις Λεπτής κινητικότητας που δυναμώνουν τους μικρούς μύες της παλάμης και των άνω άκρων είναι εξαιρετικής σημασίας στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Μέσα απο αυτή την εξάσκηση το παιδί τελικά θα κατακτήσει εξελικτικά την κορυφή της λεπτής κινητικότητας που είναι η γραφή. Αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια των άνω άκρων, του ματιού και του κορμού του σώματος.

Παρακάτω παρουσιάζονται μέσα απο βίντεο ασκήσεις για αυτό το σκοπό και ανήκουν στις ασκήσεις λεπτής κινητικότητας με σκοπό "Να βάλουμε μέσα πράγματα"!


Άσκηση 1η

Υλικά: Ένα κουτί με μαλακό πλαστικό καπάκι, πομ-πομ

Οδηγίες: Ανοίγουμε τρύπες στο καπάκι που να είναι λίγο μικρότερες απο τη περίμετρο της κάθε μπάλας. Το παιδί πρέπει να πιάνει και να σπρώχνει με τα δάχτυλα του τη κάθε μπαλίτσα για να χωρέσει και να πέσει μέσα στο κουτί. Δείχνουμε τι πρέπει να κάνει και προτρέπουμε να συνεχίσει. Στο βίντεο φαίνεται ακριβώς η εφαρμογή της άσκησης.Άσκηση 2η

Υλικά: ένα μεγάλο χάρτινο κουτί, μάρκες ή τάπες ή κουμπιά

Οδηγίες: Ανοίγουμε μια οριζόντια σχισμή στο καπάκι απο το κουτί. Ο σκοπός είναι το παιδί να πιάσει τη κάθε μάρκα, να τη περάσει απο τη σχισμή και να τη ρίξει μέσα στο κουτί. Δείχνουμε τι πρέπει να κάνει και το αφήνουμε να συνεχίσει μόνο με όλες τις αποτυχημένες προσπάθειες. Απευθύνονται: Σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε παιδιά με ελλείμματα στη λεπτή κινητικότητα. Μπορούν να γίνουν με γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς θεραπευτές.


Ενημερωθείτε για τα Μαθήματα Ειδικής Αντιμετώπισης Δυσλεξίας at home εδώ.


Άσπα Μητρακάκη
Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος
ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας
email: amitrakaki@gmail.com
fb & twitter  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να έχω σχόλια σας!